Granta 3: Parhaat nuoret suomalaiset kertojat ilmestyy 10.9.

 

 

Granta_karhu3

Suomen Grantan 10.9. ilmestyvä erikoisnumero esittelee 20 parasta nuorta suomalaista kertojaa. Valitut kirjailijat ovat iältään enintään 40-vuotiaita eli vuonna 1974 tai sen jälkeen syntyneitä.

Kirjailijat valitsi raati, johon kuuluivat Hufvudstadsbladetin kirjallisuustoimittaja ja tietokirjailija Pia Ingström, Books from Finland -lehden päätoimittaja Soila Lehtonen, kirjailija Riikka Ala-Harja, Helsingin Sanomien kirjallisuustoimittaja Antti Majander ja Kustannusosakeyhtiö Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper. Raadin sihteerinä toimi Suomen Grantan päätoimittaja Aleksi Pöyry.

Suomen Grantan kolmas numero on osa Suomen teemamaavuotta 2014 Frankfurtin kirjamessuilla. Kaikki tekstit käännetään englanniksi ja julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi erillisinä niteinä.

Parhaat nuoret suomalaiset kertojat jatkaa alkuperäisen britti-Grantan perinnettä. Vuodesta 1983 alkaen ilmestyneissä Best of Young British Novelists -numeroissaan Granta on esitellyt Britannian parhaat nuoret romaanikirjailijat Kazuo Ishigurosta Zadie Smithiin. Monen kohdalla valinta arvovaltaiselle listalle on siivittänyt nousua kansainväliseen menestykseen.