Grantan seksinumero ilmestyy 26.2.

9789511282297

Ensi viikolla ilmestyy Suomen Grantan neljäs numero, jonka tekstit käsittelevät seksin, seksuaalisuuden ja sukupuolen kysymyksiä. Numeron kirjoittajat ovat Aina Bergroth, Chris Dennis, Mark Doty, Antti Holma, Timo Hännikäinen, Antonella Lattanzi, Victor LaValle, Tommi Liimatta, Sayaka Murata, Erkka Mykkänen, Chinelo Okparanta, Eeva Rohas, Andrés Felipe Solano, Tiitu Takalo, Henriikka Tavi ja Jeanette Winterson.

Tekstit käsittelevät muun muassa Youtube-videoiden lumoa, seksitöntä avioliittoa, haluttavuuden kulttuuria ja pornon katsomista. Numerossa seksiä löytyy niin puhelinlinjoilta, teksasilaisesta vankilasta kuin kaljakuppilasta. Tekstilajeista edustettuina ovat novelli, essee, muistelma sekä sarjakuva.

Cambridgen yliopistossa Isossa-Britanniassa vuonna 1889 perustettu aikakauskirja Granta on laajentunut kansainväliseksi verkostoksi, jossa erikielisiä laitoksia ilmestyy yli kymmenessä maassa. Suomen Grantan sisällöstä puolet on aina kotimaisia, Grantaa varten tilattuja tekstejä, ja puolet suomennoksia muissa Grantan laitoksissa ilmestyneistä teksteistä. Suomen Granta ilmestyy kahdesti vuodessa.