Uuden kirjallisuuden areena Granta on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Kotia käsittelevä numero ilmestyy 28.9.

granta-finland-7-coverSuomen Grantan kotia käsittelevän numeron ilmestyessä Euroopassa etsitään ratkaisuja pakolaiskriisiin, jota vasten numero väistämättä asettuu. Kodin merkityksestä on tärkeää puhua, kun moni on kotia vailla. Mitä koti meille merkitsee? Entä jos kotia ei ole, tai jos kotoa täytyy paeta?

Nyt julkaistavan aikakauskirjan teksteissä löydetään kodin lämpö vanhasta, ränsistyneestä mökistä, tehdään arkeologisia kaivauksia paikassa, jonka Isis uhkaa ottaa valtaansa, sekä tutustutaan hylättyihin koteihin Länsirannalla. Numerossa myös avataan ongelmia, joita maahanmuuttajataustainen ensiasunnonostaja voi Suomessa kohdata, ja kuvataan millaista oli kasvaa aikuiseksi 80-luvun Pakistanissa.

Kirjoittajina ovat Fatima Bhutto, Alexandra Lucas Coelho, Anthony Doerr, Nura Farah, Vilja-Tuulia Huotarinen, Pia Ingström, Rattawut Lapcharoensap, Robert Macfarlane, Philip Ó Ceallaigh, Mathias Rosenlund, Kauko Röyhkä, Kamila Shamsie, Amber Sparks, Pajtim Statovci, Antti Tuomainen ja Saara Turunen. Granta 7: Koti ilmestyy 28.9.

Teoksen ilmestymisen kunniaksi järjestetään Granta-ilta keskiviikkona 5.10. klo 17.00 kirjakauppa Niteessä Helsingissä (Fredrikinkatu 35). Tilaisuudessa Nura Farah, Antti Tuomainen ja Saara Turunen keskustelevat Grantaan kirjoittamistaan teksteistä Grantan päätoimittajan Aleksi Pöyryn kanssa. Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.